1. Ouders & Cliënten
  2. Voor kinderen
  3. Scholen & verwijzers
  4. Kennisverdieping
  1. Nieuws
  2.   /   Over Braams
  3.   /   Links
  4.   /   Contact
De gelukkige rekenklas

De gelukkige rekenklas


Marisca Milikowski en
Tom Braams


Uitgeverij: Boom
ISBN: 9789085066156
paperback
17 x 21 cm
208 blz. 
Bestellen: www.woordenhaai.nl


Nederlandse kinderen kunnen niet meer rekenen…

Wat Theo Thijssen in zijn boek De gelukkige rekenklas nog fijne cijfersommen noemde, werd een halve eeuw later in de ban gedaan als kwelling van de kindergeest. ‘De methode van opa’, zo heette het, kweekte slaafse zieltjes, kromgebogen onder de last van fabrieksmatige rekenarbeid. Wie een gelukkige rekenklas aan het werk wilde zien moest bij de hemelbestormers van het ‘realistische rekenen’ gaan kijken. Daar, en dáár alleen kwam het heil vandaan.

Het realistisch rekenen heeft echter niet gebracht wat er van werd verwacht. Met het rekenen is het in Nederland slecht gesteld. Breuken en delen, het is velen te hoog gegrepen. Wat is er precies aan de hand en hoe kan de rekenvaardigheid worden verbeterd?

De gelukkige rekenklas gaat in op de problemen en op de mogelijke oplossingen. Het is bedoeld voor allen die met rekenen en rekenmethodes te maken hebben: leerkrachten, onderwijspsychologen, politici, schoolbegeleidingsdiensten en, natuurlijk, ouders met schoolgaande kinderen.


Recensies


Nederlandse recensie: http://www.rekenhulp-basisschool-pabo.nl/indexImages/Euclides_GelukkigeRekenklas.pdf

Nederlandse recensie: http://www.rekencentrale.nl/Recent/RecensieOnderwijsblad.pdf


Over de redactie

Tom Braams is onderwijspsycholoog en dyslexiespecialist. Hij is coauteur van Kinderen met dyscalculie. Marisca Milikowski staat aan het hoofd van de Rekencentrale te Amsterdam, een praktijk voor diagnostiek en behandeling van dyscalculie.
Online aanmelden