1. Ouders & Cliënten
  2. Voor kinderen
  3. Scholen & verwijzers
  4. Kennisverdieping
  1. Nieuws
  2.   /   Over Braams
  3.   /   Links
  4.   /   Contact
Taalblobs

Taalblobs

Met Taalblobs leren kinderen spelend spellen: door het spelen van verschillende games  oefent de speler de Nederlandse spellingsregels. Het programma doorloopt de hele basisschooltijd, sluit aan bij alle taalmethodes en is geschikt voor op school, bij remedial teachers en thuis!  De voortgang is middels een uitgebreid leerlingvolgsysteem met onder andere foutenanalyse goed te volgen. Doordat Taalblobs automatisch adaptief is, past het zich vanzelf op de leerling aan. Wel is het mogelijk om zelf oefeningen toe te voegen. Er wordt direct feedback gegeven na het invoeren van een antwoord. Dat vinden kinderen vaak prettig en werkt motiverend. 

Clienten van Braams maken standaard gebruik van Taalblobs, de behandelaar gebruikt het bijvoorbeeld als beloning aan het einde van de les. Voor behandelaren is het zo ook makkelijk om huiswerk mee te geven aan clienten. Ouders geven aan dat kinderen vaak en graag Taalblobs willen ze spelen. De vrolijke Blobs die de speler kan sparen en de beloningsspellen motiveren de speler om door te zetten.  

Het is altijd goed om een hulpmiddel of oefenprogramma eerst uit te proberen om te zien of het ook werkt voor u kind. Taalblobs is zeker niet alleen geschikt voor kinderen met dyslexie, het kan ook gebruikt worden wanneer uw kind een kleine taalachterstand heeft, een anderstalige achtergrond heeft of als u het prettig vindt dat uw kind leerzame spellen speelt. Met deze link kunt u een demo account aanvragen van Taalblobs. 
 
Online aanmelden