1. Ouders & Cliënten
 2. Voor kinderen
 3. Scholen & verwijzers
 4. Kennisverdieping
 1. Nieuws
 2.   /   Over Braams
 3.   /   Links
 4.   /   Contact
Woordenhaai

Woordenhaai


Remediërende spelletjes voor het lezen en de spelling

Woordenhaai is op scholen het meest gebruikte ICT programma voor dyslexie (onderzoek Lexima, 2010)

Versie 5 is uit!

vraag een demo aan op www.woordenhaai.nl

bestel via www.woordenhaai.nl

 


Plezier!

Kinderen oefenen heel graag met Woordenhaai (lezen en spellen). De spelvorm is zeer aantrekkelijk voor kinderen met aandachts- en motivatieproblemen.


Variatie!

Elk programma heeft meer dan 50 spelletjes waarmee leerlingen een bepaald lees-, spelling of rekenprobleem kunnen oefenen.


Didactische kwaliteit!

Woordenhaai isn speciaal ontworpen voor kinderen met leerproblemen. Zeer gestructureerde, methode onafhankelijke leerlijnen maken een leerontwikkeling op eigen niveau mogelijk. Met de Toets, Herhaal en Versnel mogelijkheid kan de hoeveelheid oefening aangepast worden aan de behoefte.


Doorgaande leerlijn

Vele scholen en remedial teachers gebruiken de software, die naadloos aan kan sluiten bij alle onderwijsmethodes. Bij thuisgebruik kan de school adviseren welk onderwerp goed aansluit bij wat er op school gebeurt. Hiermee is een prachtige doorgaande leerlijn te maken.


Verbeterde docentenmodule


De docent kan een werkprogramma voor leerlingen maken, en ze zelfstandig laten werken. Met behulp van de opgeslagen resultaten kan het leertempo nauwkeurig worden aangepast aan de vorderingen. Het programma geeft aanbevelingen welke spelletjes didactisch het meest waardevol zijn.


Nieuw in Woordenhaai 5                  

 • Nieuwe leergangen: naast de reeds bekende spellingmethode en hulp bij specifieke leesproblemen nu ook een onderdeel om de woordenschat te vergroten (speciaal voor NT2 leerlingen) en een onderdeel voor klankanalyse, -herkenning en –synthese, voor kinderen met aanvankelijke lees- en spellingproblemen en voor kinderen met spraaktaalproblemen.
 • Nieuwe spelletjes
 • Aanbevolen spelletjes: het spelletjesscherm is nieuw vormgegeven. De didactisch meest relevante spelletjes worden bij elke woordenlijst apart gepresenteerd.
 • Liedjes met karaokeversie: voor het aanleren van woorden met een /ei/ en voor andere categorieën ‘weetwoorden’.
 • Instructievideo’s  om Woordenhaai optimaal te leren gebruiken
 • Verbeterde docentenmodule


Thuisgebruik


Kinderen doen hun huiswerk graag met Woordenhaai en Cijferhaai. Eigen woordenlijsten (bijv. woordpakketten) kunnen worden toegevoegd in Woordenhaai. Voor ouders zijn de programma’s een investering waar hun kinderen heel lang van gebruik kunnen maken.


Recenties

“Onderwijskundig en didactisch zit het programma meer dan uitstekend in elkaar.”
Leen Shames in: Vives, het vakblad ten behoeve van [ICT] vernieuwingen binnen het onderwijs (52-2004)

“Woordenhaai laat kinderen zelfstandig leren en spelen tegelijk.”
Balans Belang, januari 2005

“De kinderen in mijn praktijk zijn er dol op. Het programma is goed te gebruiken naast de spellingmethodes die in Nederland gebruikt worden.” 
Dominique Denis (Remedial Teacher) in: Tijdschrift voor Remedial Teaching (2004/4 

“Woordenhaai is het ideale programma voor gebruik in de klas, bij remedial teaching en om thuis mee te oefenen. Met name omdat de moeilijkheid kan worden aangepast aan het niveau van het kind.”
Kees Vernooy in Ouders & Coo (2005/1)