1. Ouders & Cliënten
  2. Voor kinderen
  3. Scholen & verwijzers
  4. Kennisverdieping
  1. Nieuws
  2.   /   Over Braams
  3.   /   Links
  4.   /   Contact

Lezing 'omgaan met dyslexie in de klas'

Tom Braams, kinder- en jeugdpsycholoog en oprichter van het dyslexie-instituut Braams en orthopedagoog in opleiding tot gz-psycholoog Elsline Barends geven begin 2018 diverse lezingen in de regio. Deze lezingen zijn met name bedoeld voor leerkrachten, intern begeleiders en andere belangstellenden en heeft als onderwerp 'dyslexie in de klas'.  
 
  • 23 mei in Franeker door Tom Braams in SBO De Bolder aan de IJsbaanweg 2 in Franeker 

Tijdens de lezing zal er worden uitgelegd hoe je dyslexie kunt herkennen en hoe leerkrachten daarmee om kunnen gaan.  Kinderen met leerproblemen voelen zich vaker onzeker, angstig en somber dan kinderen bij wie leren makkelijk gaat.
Zowel Elsline Barends als Tom Braams hebben ervaring met de begeleiding van deze kinderen en zullen hun kennis graag delen. Handige toepasbare tips voor leerkrachten ontbreken daarbij niet, denk aan het belang van succeservaringen en compenserende middelen zoals de tekst-naar-spraak programma’s  Sprint Plus en Kurzweil en oefenprogramma’s voor de spelling, zoals Taalblobs.

Hoe de zorg van Braams eruit ziet komt eveneens aan bod. Er wordt verteld hoe Braams leerlingen begeleidt, maar ook hoe de aanmelding en het stellen van een diagnose verloopt. 
Op dit moment zijn er geen geplande lezingen beschikbaar
Online aanmelden