1. Ouders & Cliënten
  2. Voor kinderen
  3. Scholen & verwijzers
  4. Kennisverdieping
  1. Nieuws
  2.   /   Over Braams
  3.   /   Links
  4.   /   Contact

Braams en Taalblobs in AVS vakblad

Gepubliceerd op: 9 november 2017 Taalblobs, het oefenprogramma voor de Nederlandse spelling waar Braams aan meegewerkt heeft, staat in de ICT-special van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), Kader Primair. In het vakblad voor leidinggevenden in het onderwijs komt juf Laura van basisschool De Kardoen in Ommen aan het woord. Zij vertelt waarom haar leerlingen zo enthousiast zijn over het spellingsprogramma: "De afwisseling in spelletjes, de directe feedback, het beloningsspel en natuurlijk het sparen voor een vrolijke Blob maken het leuk en motiveert mijn leerlingen om te blijven oefenen."  

Taalblobs is een automatisch adaptief programma waarmee basisschoolleerlingen spellingsoefeningen kunnen oefenen. Het spel is methode onafhankelijk en kan naast iedere gangbare taalmethode gebruikt worden. Leerkrachten, RT'ers, ouders en IB'ers kunnen het niveau van de speler nauwgezet volgen middels het uitgebreide leerlingvolgsysteem. Zelf taken toevoegen is ook een mogelijkheid. 

Nieuwsgierig naar het volledige artikel? Mail dan naar redactie@braams.nl. Of probeert Taalblobs direct uit door een demoaccount aan te vragen. 
Online aanmelden