1. Ouders & Cliënten
  2. Voor kinderen
  3. Scholen & verwijzers
  4. Kennisverdieping
  1. Nieuws
  2.   /   Over Braams
  3.   /   Links
  4.   /   Contact

Geslaagde lezing door Tom Braams in Gouda

Gepubliceerd op: 5 april 2018 Op de mooie locatie Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda heeft Tom Braams woensdagmiddag 4 april een leerzame lezing gegeven aan leerkrachten, ib-ers en wijkteammedewerkers uit Gouda en omgeving. De aanwezigen beloonden onze lezing met een 7,5!

Samen met onderwijsconsulente (lees hier meer over het Onderwijsloket) en behandelaar Esther Houtkamp vertelde Tom Braams over dyslexie en de behandeling van dyslexie bij Braams. Hij ging echter ook in op andere kenmerken van dyslexie en wat dat doet met een kind. Denk aan kenmerken als concentratieproblemen, korte-termijn-geheugen en moeite met verstaan bij omgevingslawaai. Dat zorgt voor veel angsten en zorgen en zelfs depressie bij een kind.  Het versterken van de weerbaarheid is daarom een belangrijk onderdeel bij de behandeling van Braams.  

Esther Houtkamp ging in op de vergoede dyslexiezorg; wat moeten leerkrachten voor zorgondersteuning bieden voordat een leerling met dyslexie in aanmerking kan komen voor een vergoed dyslexietraject bij Braams? Ook vertelde Esther over de mogelijkheden van het Onderwijsloket en dat leerkrachten of anderen altijd contact op kunnen nemen met de professionals om vragen te stellen over leerproblemen. 

Wilt u dat Tom Braams ook bij uw organisatie een lezing komt geven? Vraag naar de mogelijkheden door te mailen naar redactie@braams.nl 
Online aanmelden