1. Ouders & Cliënten
  2. Voor kinderen
  3. Scholen & verwijzers
  4. Kennisverdieping
  1. Nieuws
  2.   /   Over Braams
  3.   /   Links
  4.   /   Contact
Interactieve lezing Braams in Hattem

Interactieve lezing Braams in Hattem

Gepubliceerd op: 30 november 2017


Op basisschool De Vlonder in Hattem gaf Braams orthopedagoog Elsline Barends op uitnodiging van Ineke Sloot van het CJG,  donderdag 23 november een lezing over omgaan met dyslexie aan een twintigtal leerkrachten en IB-ers van basisscholen in Hattem. 

Elsline Barends is behandelaar en diagnosticus voor kinderen,jongeren en volwassenen met ernstige leerproblemen bij dyslexie-instituut Braams. Ze besprak tijdens haar lezing hoe je kinderen met dyslexie kunt herkennen en begeleiden in de klas. Zo deelde Barends haar kennis over hulpmiddelen en apps die kinderen met dyslexie kunnen ondersteunen. Denk aan tekst-naar-spraak hulpmiddelen als Sprint Plus en Kurzweil, maar ook aan spelling oefenprogramma's zoals Taalblobs

Daarnaast ging Barends in op de sociaal-emotionele problemen die leerlingen met dyslexie kunnen ondervinden. Het opdoen van succeservaringen met taal, en het ontvangen van positieve, procesgerichte feedback zijn belangrijke onderdelen van de dyslexiebehandeling bij Braams, maar ook in de klas legde Barends uit. 

Het was een interactieve lezing, Barends beantwoordde veel vragen van de leerkrachten en IB'ers en ook onderling deelden ze ervaringen uit over het helpen van hun dyslectische leerlingen. Voor herhaling vatbaar, aldus de aanwezigen na afloop.

Ook een lezing organiseren op uw school? Elsline Barends of Tom Braams komen graag langs om te vertellen over de Braams-methode bij de aanpak van dyslexie. Ze geven daarnaast praktische tips voor in de klas en heldere adviezen over hulpmiddelen, omgaan met sociaal-emotionele problemen en de toegang tot dyslexiezorg. Informeer naar de mogelijkheden door te mailen naar info@braams.nl of bel met 0570 63 00 25. 

Online aanmelden