1. Ouders & Cliënten
  2. Voor kinderen
  3. Scholen & verwijzers
  4. Kennisverdieping
  1. Nieuws
  2.   /   Over Braams
  3.   /   Links
  4.   /   Contact
Leuk en leerzaam spelling oefenen met Taalblobs!

Leuk en leerzaam spelling oefenen met Taalblobs!

Gepubliceerd op: 17 november 2017
Al bekend met Taalblobs? Dit leuke maar leerzame spel om spelling mee te oefenen heeft Braams samen met Stephan Vermeire van RT Amersfoort ontwikkeld. De cliënten van Braams gebruiken Taalblobs dagelijks om op een speelse, interactieve manier de verplichte spellingsopdrachten te oefenen. Dan is huiswerk niet meer zo erg! Niet voor niets is het motto van Taalblobs 'spelend leren spellen!'

Taalblobs zijn vrolijk gekleurde Blobs die je overal in het spel tegenkomt. De speler kan deze Blobs sparen door het maken van spellingsoefeningen. Tijdens die spelletjes/oefeningen zoals kippen schieten, vossen vangen, autoracen en nog veel meer leert de speler over de Nederlandse spellingsregels. Iedere dag staan er leestaken, spellingstaken en klanktaken klaar.  Als alles is afgerond kan er een beloningsspel worden gespeeld. 

Het programma is gemakkelijk in gebruik, want Taalblobs kan je gewoon vanuit de webbrowser opstarten. Na het inloggen, kan er meteen gespeeld worden. Door het adaptieve programma, kiest Taalblobs automatisch de juiste leertaken. Zo krijgt de speler oefeningen die precies aansluiten bij zijn/haar niveau en de lessen op school. Door de constante feedback, de stimulans van de Taalblobs en het beloningsspelletje in het vooruitzicht blijft het kind gemotiveerd om spelling te oefenen. 

Ontdek de mogelijkheden van dit interactieve slimme spel via https://www.taalblobs.nl/demo/#!/ en speel alvast wat spellen met de demo. Een abonnement op Taalblobs is er al vanaf 27,35 euro per jaar. 
Online aanmelden