1. Ouders & Cliënten
  2. Voor kinderen
  3. Scholen & verwijzers
  4. Kennisverdieping
  1. Nieuws
  2.   /   Over Braams
  3.   /   Links
  4.   /   Contact
Lezing 'dyslexie in de klas' in Amersfoort, aanmelden kan nu!

Lezing 'dyslexie in de klas' in Amersfoort, aanmelden kan nu!

Gepubliceerd op: 19 januari 2018 Tom Braams (kinder- en jeugdpsycholoog ? en oprichter van Braams) geeft dinsdag 13 februari samen met psycholoog en onderwijsconsulente Esther Houtkamp een lezing op de Braams-locatie in Amersfoort (Astronaut 22). Deze lezing voor leerkrachten, intern begeleiders en andere belangstellenden heeft als onderwerp 'omgaan met dyslexie in de klas'. 

Tijdens de lezing zal er worden uitgelegd hoe je dyslexie kunt herkennen en hoe leerkrachten daarmee om kunnen gaan.  Kinderen met leerproblemen voelen zich vaker onzeker, angstig en somber dan kinderen bij wie leren makkelijk gaat.
Braams en Houtkamp geven handige toepasbare tips aan de aanwezige leerkrachten:  denk aan het belang van succeservaringen en compenserende middelen zoals de tekst-naar-spraak programma’s Claroread,  Sprint Plus en Kurzweil en oefenprogramma’s voor de spelling, zoals Taalblobs.

Ook wordt uitgelegd hoe het Onderwijsloket van Braams werkt en het proces wanneer u een leerling wilt aanmelden bij Braams. 

Daarnaast krijgt u de gelegenheid om kennis te maken met de behandelaren van deze locatie aan de Astronaut 22 in Amersfoort en rond te kijken in de behandelkamers.  

Geef u nu op voor de lezing. Dat kan makkelijk via het aanmeldformulier op onze website. Na afloop van de lezing krijgt iedere organisatie, school of instantie ? gratis het boek 'Omgaan met dyslexie'- sociale en emotionele aspecten', geschreven door Tom Braams en Jan Hindrik Loonstra. 
 
Online aanmelden