1. Ouders & Cliënten
 2. Voor kinderen
 3. Scholen & verwijzers
 4. Kennisverdieping
 1. Nieuws
 2.   /   Over Braams
 3.   /   Links
 4.   /   Contact
Lezing voor leerkrachten over dyslexie, meld je nu aan!

Lezing voor leerkrachten over dyslexie, meld je nu aan!

Gepubliceerd op: 29 januari 2018 Tom Braams, kinder- en jeugdpsycholoog en oprichter van het dyslexie-insituut Braams en orthopedagoog in opleiding tot gz-psycholoog Elsline Barends geven begin 2018 diverse lezingen in de regio. Deze lezing is met name bedoeld voor leerkrachten, intern begeleiders en andere belangstellenden en heeft als onderwerp 'omgaan met dyslexie in de klas'. 

Tijdens de lezing zal er worden uitgelegd hoe je dyslexie kunt herkennen en hoe leerkrachten daarmee om kunnen gaan.  Kinderen met leerproblemen voelen zich vaker onzeker, angstig en somber dan kinderen bij wie leren makkelijk gaat.
Zowel Elsline Barends als Tom Braams hebben ervaring met de begeleiding van deze kinderen en zullen hun kennis graag delen. Handige toepasbare tips voor leerkrachten ontbreken daarbij niet, denk aan het belang van succeservaringen en compenseren middelen zoals de tekst-naar-spraak programma’s  Sprint Plus en Kurzweil en oefenprogramma’s voor de spelling, zoals Taalblobs.

Hoe de zorg van Braams eruit ziet komt eveneens aan bod. Er wordt verteld hoe Braams leerlingen begeleidt, maar ook hoe de aanmelding en het stellen van een diagnose verloopt. 

Data lezingen: 
 • 13 februari op onze locatie in Amersfoort, Astronaut 22 
 • 21 februari in CODA in Apeldoorn, Vosselmanstraat 299 
 • 27 februari in MFC Presikhaven, Presikhaaf 7 
 • 13 maart op onze locatie in Zwolle, Burgemeester Drijberssingel 39

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op onze website.  Per organisatie, school, wijkteam wordt er gratis het boek 'Omgaan met dyslexie, sociale en emtionele aspecten' van Jan Hindrik Loonstra en Tom Braams uitgedeeld. 
Online aanmelden