1. Ouders & Cliënten
  2. Voor kinderen
  3. Scholen & verwijzers
  4. Kennisverdieping
  1. Nieuws
  2.   /   Over Braams
  3.   /   Links
  4.   /   Contact
tip: Tekst-naar-spraak functie in Word

tip: Tekst-naar-spraak functie in Word

Gepubliceerd op: 9 januari 2018 Microsoft Office Word heeft haar Voorleesfunctie (Tekst-naar-spraak, TTS) verbeterd. In de versie Word 2016 is het mogelijk om de functie in te schakelen tijdens het bewerken van het document. Voor de gebruiker is het dan gemakkelijker om fouten te herkennen en te corrigeren tijdens het schrijven van het document.

Mensen met dyslexie kunnen deze functie van Word makkelijk zelf instellen. Dan kun je het gebruiken bij het maken van een boekverslag voor de studie of een werkstuk of spreekbeurt voor school. Ook als je een samenvatting moet lezen kun je deze tekst-naar-spraak functie van Word gebruiken. Daar zijn echter ook andere Hulpmiddelen voor, de tekst naar spraak software die we bij Braams graag gebruiken staan op onze website, kijk maar. Denk aan Sprint Plus en Claroread

Deze TTS functie  instellen in uw eigen Word? Dat gaat als volgt: 
Klik linksboven in op het pijltje naast de werkbalk Snelle Toegang op Werkbalk Snelle toegang aanpassen 
Klik vervolgens op Meer opdrachten 
Selecteer vervolgens Kies opdrachten uit in de lijst Alle opdrachten. 
Kies de opdracht Uitspreken, selecteer deze en klik op Toevoegen. 
Klik op Ok. De opdracht staat dan in de werkbalk Snelle Toegang, links bovenin de werkbalk. Selecteer wel eerst tekst voordat u de functie gebruikt. 

In Word Online (de online-omgeving van Word) staat de voorleesfunctie onder het tabblad Beeld en vervolgens Insluitende lezer. Daar kun je niet doorgaan met bewerken terwijl de tekst wordt voorgelezen. 

Meer informatie over de mogelijkheden van Microsoft Office bij leesproblemen of leerproblemen zoals dyslexie? 
Ga naar de website van Microsoft Office.  


 
Online aanmelden