1. Ouders & Cliënten
 2. Voor kinderen
 3. Scholen & verwijzers
 4. Kennisverdieping
 1. Nieuws
 2.   /   Over Braams
 3.   /   Links
 4.   /   Contact

Opzoekboekje rekenen

Na het verschijnen van de eerste versie van het Opzoekboekje rekenen, begin 2008, zijn er nog enkele kaartjes toegevoegd. Het Opzoekboekje rekenen is zowel losbladig als gebundeld te verkrijgen.Algemene opmerkingen
 • De volgorde van de toelichting bij van de kaartjes is willekeurig en heeft niets te maken met de volgorde waarop de kaartjes bij de leerling worden geïntroduceerd.
 • De inhoud van de kaartjes is ontleend aan de werkwijze zoals die wordt toegepast door remedial teachers/orthopedagogen die werkzaam zijn bij Braams. Deze werkwijze staat los van die in rekenmethodes.
 • De inhoud van de kaartjes is tot stand gekomen door inbreng en samenwerking van verschillende remedial teachers/orthopedagogen die veel ervaring hebben met het begeleiden van leerlingen met rekenproblemen.
 • Bij enkele kaartjes zijn varianten toegevoegd. De leerling kan dan kiezen welk kaartje hij/zij het liefst gebruikt. In de toelichting is op de betreffende ‘moederkaartjes’ achter de titel een* geplaatst.
 • Vragen, opmerkingen en/of suggesties met betrekking tot de inhoud (of: samenstelling) van de kaartjes voor het opzoekboekje kunt u mailen naar: info@opzoekboekje.nl

Aan het tot stand komen van de kaartjes en de toelichting voor het opzoekboekje hebben meegewerkt: Annemarieke Aarnoutse, Klara Korf, Ruurdje van Laar, Carry Molenaar, Fenneken Onvlee, Tamar Schukkink en Sylvia Zwart.


Download hieronder de toelichting bij de kaartjes:
Toelichting bij de kaartjes van het opzoekboekje Rekenen

€17,50 per set 
Meer informatie over de opzoekboekjes? Vul dan onderstaan formulier in. Let op, dit is is geen bestelformulier. De opzoekboekjes kunt u bestellen via webwinkel.braams.nl.
Online aanmelden