1. Ouders & Cliënten
  2. Voor kinderen
  3. Scholen & verwijzers
  4. Kennisverdieping
  1. Nieuws
  2.   /   Over Braams
  3.   /   Links
  4.   /   Contact
Wanneer kiest u voor Braams?

Wanneer kiest u voor Braams?

De dyslexie behandeling bij Braams kenmerkt zich door specialistische zorg door gespecialiseerde en betrokken behandelaren. Kenmerkend voor een 'Braams-behandeling' is de directe betrokkenheid van de ouders bij het behandeltraject. 

Braams verzorgt op dit moment onderzoek van dyslexie in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Gouda en Zwolle. Behandeling vindt naast de genoemde locaties ook plaats in Zutphen en Zwolle De Sluis. Diagnostiek en behandeling van dyscalculie is mogelijk op de locaties in Arnhem, Deventer, Gouda en Zwolle. 
 

Er is meer dan alleen een leerprobleem

Vaak is er meer aan de hand dan een leerprobleem. Er zijn spanningen en faalangst, het kind of de volwassene zit niet goed in zijn vel. Er zijn bijkomende taalproblemen, aandachtsproblemen, sociale problemen. Een kind gaat niet meer met plezier naar school, een volwassene heeft problemen met de studie of op zijn werk.

Het multidisciplinaire team van Braams kan de problemen in hun samenhang onderzoeken en cliënt of ouders adviseren. Naast behandeling van de leerproblemen bieden we desgewenst ook ondersteuning op sociaal-emotioneel vlak. 
 

U wilt topkwaliteit en expertise

Braams is toonaangevend op het gebied van leerstoornissen. Met complexe vragen komen cliënten en ouders uit het hele land naar onze locaties voor diagnostisch onderzoek en behandeling. Hierdoor hebben we een grote expertise opgebouwd met cliënten die een bijzondere onderwijsgeschiedenis (bijv. onderwijs in het buitenland) of een complexe voorgeschiedenis hebben.
 

Als ouder kiest u voor grote betrokkenheid bij de behandeling

Ouders spelen een zeer belangrijke rol: zij zijn bij de behandeling van hun kind aanwezig en begeleiden, in samenspraak met de behandelaar, het huiswerk. Alleen met vrijwel dagelijkse oefening is er een goede vooruitgang te boeken. De intensieve samenwerking van kind, ouder en behandelaar is een belangrijke succesfactor van onze behandeling!

Kinderen hervinden hun zelfvertrouwen en komen weer beter in hun vel te zitten. Ouders hebben steun aan de behandelaar en ervaren dat ze ook op onderwijsgebied veel voor hun kind kunnen betekenen.
Online aanmelden