1. Ouders & Cliënten
  2. Voor kinderen
  3. Scholen & verwijzers
  4. Kennisverdieping
  1. Nieuws
  2.   /   Over Braams
  3.   /   Links
  4.   /   Contact
Over Tom Braams

Over Tom Braams


Tom Braams (1959) studeerde onderwijs- en ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is geregistreerd als Kinder- en Jeugdpsycholoog en als Gezondheidszorgpsycholoog.

Hij is sinds 1987 gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van leerstoornissen, en deed toegepast wetenschappelijk onderzoek naar cognitieve vaardigheden die van belang zijn bij dyslexie.

Sinds 1995 is hij zelfstandig gevestigd. Bij Braams werken SKJ-geregistreerde kinder-, jeugd- en gz-psychologen, orthopedagogen en logopedisten. Meer dan 400 dyslectische kinderen en middelbare scholieren en een enkele volwassene krijgen wekelijks individuele begeleiding.Tom is auteur van diverse toonaangevende boeken over dyslexie en dyscalculie, o.a. ‘Kinderen met dyslexie’, ‘dyslexie, een complex taalprobleem’, ‘Omgaan met dyslexie – sociale en emotionele aspecten‘, Kinderen met dyscalculie (met Annemie Desoete) en ‘De gelukkige rekenklas’ (met Marisca Milikowski).

Van 1998 tot 2004 was hij als gastdocent verbonden aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle bij post-hbo opleidingen op het gebied van dyslexie.

Op de website Kennisnet Leerlingzorg was hij van 2003 tot 2012 de deskundige die vragen beantwoordt op het gebied van dyscalculie en dyslexie.

Van 2005 t/m 2008 gaf hij voor het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) een post-academische cursus Diagnostiek van Dyslexie. Tevens gaf hij, samen met Fenneken Onvlee (hoofd remediatie bij Braams) cursussen Behandeling van Dyslexie, en met collega Ruurdje van Laar cursussen op maat voor het voortgezet onderwijs.

Sinds 2012 geeft hij post-academische cursussen over dyscalculie voor het GITP.

In 2008 richtte hij, samen met anderen, de Stichting Goed Rekenonderwijs op, waarvan hij momenteel nog bestuurslid is. zie www.goedrekenonderwijs.nl.
 
 

publicaties

Online aanmelden