1. Ouders & Cliënten
 2. Voor kinderen
 3. Scholen & verwijzers
 4. Kennisverdieping
 1. Nieuws
 2.   /   Over Braams
 3.   /   Links
 4.   /   Contact
Onze consulenten helpen u graag verder!

Onze consulenten helpen u graag verder!

Bij Braams hebben we een Onderwijsloket ingericht, waar een team van onderwijsconsulenten werkzaam is. Ze zijn allen opgeleid tot (GZ-)psycholoog of orthopedagoog.

Binnen Braams zijn ze werkzaam als diagnosticus en behandelaar. Ook zijn ze verantwoordelijk voor de pre-intake, waarin wordt gekeken of een kind in aanmerking komt voor vergoede zorg. Ze zijn op de hoogte van wet- en regelgeving rondom de vergoede dyslexiezorg en hebben goede contacten met de gemeenten. Ook weten ze wat er binnen scholen speelt. 

Bij onze onderwijsconsulenten kunt u onder andere terecht voor:
 • aanmelding van leerlingen voor vergoede zorg;
 • aanmelding van leerlingen voor particuliere zorg;
 • overleg bij vermoedens dyslexie;
 • overleg bij vermoedens andere leerproblemen;
 • overleg over bijzondere leerlingen en bijzondere situaties;
 • scholing en informatie voor team en professionals;
 • advies over hulpmiddelengebruik op school.

Onze consulenten kunnen meer inzicht geven in de manier van werken van Braams. Maar we horen ook graag wat er op uw school leeft en hoe hierop ingespeeld kan worden. Tips en adviezen voor Braams zijn eveneens welkom. 

Het contact met een van onze consulenten maakt de afstemming tussen school en Braams makkelijker en laagdrempeliger. Overleg kan via mail of telefoon. Ook gaan de onderwijsconsulenten graag met u als onderwijsprofessional om tafel, bij Braams of op school. Afstemmen in het belang van de leerling staat hierbij centraal.

Onze onderwijsconsulenten zijn: Esmée Roels, Esther Houtkamp, Kirsten Weissenbach en Monique Jongman. Ze zijn telefonisch bereikbaar (0570 63 00 25) of per e-mail via consulenten@braams.nl.
Online aanmelden