IJsselland

Aanmeldroute IJsselland

Dalfsen, Deventer, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle

Braams heeft met bovenstaande gemeenten van IJsselland een contract (met uitzondering van Hardenberg). Er is geen sprake van een eigen bijdrage.
 
Algemene informatie
Het dyslexieonderzoek en (afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek) de dyslexiebehandelingen worden volledig vergoed door alle gemeenten van IJsselland. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van onderstaande informatie, neemt u dan gerust contact op met ons secretariaat. Het secretariaat staat u graag telefonisch te woord op maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur (tel. (038) 202 40 02). Per e-mail zijn zij bereikbaar op info@braams.nl
 
Wanneer u en uw school vermoeden dat er mogelijk sprake is van ernstige dyslexie, is het mogelijk om een aanvraag te doen voor de vergoede dyslexiezorg. De aanmeldroute verschilt per woonplaats.
 
Aanmeldroute Deventer vanaf 1 mei 2023
Wanneer u in Deventer woont, meldt u uw kind aan bij de gemeente Deventer, via dit formulier. Dit ingevulde formulier kan verstuurd worden naar: 

Gemeente Deventer 
ED loket 
Postbus 5000 
7400 GC Deventer
  

Voor vragen kunt u per mail contact opnemen met de gemeente via: ed@deventer.nl

De school van uw kind levert vervolgens het leesdossier aan bij Sine Limite. De orthopedagoog of psycholoog van Sine Limite beoordeelt of uw kind in aanmerking komt voor de vergoede zorg. Als uw kind in aanmerking komt voor de vergoede zorg, geeft Sine Limite een positief advies aan de gemeente en ontvangen wij een beschikking en het complete aanmelddossier. Zodra wij de aanmelding verwerkt hebben nemen wij contact met u op over de vervolgstappen.
 
Aanmeldroute Ommen
Wanneer u in Ommen woont, meldt u uw kind aan via ‘Samendoen’. Na goedkeuring van 'Samendoen', kunt u uw kind hier aanmelden. Wilt u meer weten over de vergoede dyslexiezorg? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze collega. Wij informeren u graag hierover.
 
Aanmeldroute Zwolle
Wanneer u in Zwolle woont, moet het vermoeden van dyslexie bij uw kind eerst door school besproken worden in het ondersteuningsteam. Vervolgens wordt het leesdossier door school aangeboden aan de orthopedagoog of psycholoog van de organisatie Zien in de Klas. De orthopedagoog of psycholoog van 'Zien in de Klas' beoordeelt of uw kind in aanmerking komt voor de vergoede dyslexiezorg. Bij goedkeuring van de orthopedagoog / psycholoog van 'Zien in de Klas' geven zij een ontvankelijkheidsverklaring af (daarmee geeft de orthopedagoog of psycholoog van Zien in de Klas akkoord om vergoede dyslexiezorg aan te vragen). De verklaring wordt gestuurd aan ouders en school. Zodra u de ontvankelijkheidsverklaring hebt ontvangen, kunt u uw kind aanmelden bij Braams. Het aanmeldformulier voor ouders vindt u hier. Belangrijk om te weten is dat Braams de aanmelding pas in behandeling kan nemen wanneer ook de ontvankelijkheidsverklaring is ontvangen. Wilt u meer weten over de vergoede dyslexiezorg? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze collega. Wij informeren u graag hierover.
 
Aanmeldroute Dalfsen, Kampen, Olst-Wijhe, Raalte, Steenwijkerland en Zwartewaterland
U kunt uw kind rechtstreeks aanmelden bij Braams. U kunt uw kind hier aanmelden. 
Direct aanmelden