Niet-vergoede dyslexiezorg scholieren VO

 

Particuliere (niet-vergoede) dyslexiezorg bij Psychologenpraktijk Braams

De afdeling leerstoornissen van Braams biedt - naast de vergoede dyslexiezorg - ook particuliere (niet-vergoede) dyslexiezorg. De afdeling verricht zowel particulier dyslexieonderzoek als een dyslexiebehandeling bij leerlingen in het voortgezet onderwijs. Braams doet dyslexieonderzoek bij scholieren tot en met 15 jaar. Braams doet dus geen onderzoek bij kinderen vanaf 16 jaar (of ouder). Braams biedt ook geen dyslexieonderzoek aan bij volwassenen. 
 
Voor meer informatie over dyslexiezorg voor leerlingen in het basisonderwijs, klik hier

Voor meer informatie over dyslexiezorg voor scholieren in het voortgezet onderwijs, klik hier

Is er toch sprake van dyslexie?

Het is goed mogelijk dat pas later in de (school)loopbaan de vraag rijst of sprake is van dyslexie. Het komt nogal eens voor dat dyslexie pas duidelijk wordt wanneer men te maken krijgt met de moderne vreemde talen, de hogere abstractiegraad van teksten, langere teksten en de groeiende hoeveelheid teksten. Daarnaast kan men in werk en vrijetijdsbesteding aanlopen tegen lees- en spellingsproblemen.


Braams doet dyslexieonderzoek bij scholieren tot en met 15 jaar.

 

Welke informatie is er nodig voor de aanmelding om een scholier aan te melden voor dyslexieonderzoek? 

Bij de leerling is sprake van een significante achterstand op het gebied van lezen en/of spellen. Daarnaast moet voor de leerlingen in de onderbouw didactische resistentie worden aangetoond. De gedragswetenschapper bepaalt per leerling of dit op basis van aangeleverde voorinformatie kan worden vastgesteld, of dat er behandelingen nodig zijn voordat de diagnose gesteld kan worden. In geval van twijfel over de mate van didactische resistentie, kan er een periode van intensieve hulp worden geboden om deze twijfel weg te nemen. De hulp kan zowel door de school georganiseerd worden als door Braams. In het boek ‘Toetsen en Interventies bij Dyslexie in het VO’ staat een overzicht van verschillende begeleidings- en interventieprogramma’s die ingezet kunnen worden. 
 
Voor leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs geldt dat zij al jaren leeservaring hebben opgedaan. Wanneer er op dat moment sprake is van een significante achterstand, is didactische resistentie aannemelijk. Dit hoeft dan niet te worden aangetoond door middel van een remediërend traject. 

Braams doet dyslexieonderzoek bij scholieren tot en met 15 jaar.

Lees hier voor verdere informatie over de procedure van de aanmelding.

Hebt u vragen over de particuliere (niet-vergoede) dyslexiezorg? Wij staan u graag te woord.

Voor tarieven van de particuliere zorg, klik hier.
Direct aanmelden